Η Δύναμη είναι στο συναίσθημα

«Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.»
Πλούταρχος


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Όταν το αόρατο χέρι της αγοράς υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό

Αναδημοσίευση από το clandestina
[Όσα ζούμε σήμερα είχαν περιγραφεί χρόνια πριν...]
Παράλληλα με την εμφάνιση ενός αυξανόμενου αριθμού “περιφερειακών πολέμων” και “εσωτερικών συγκρούσεων”, το κεφάλαιο ακολουθεί ατραπούς μιας άτυπης συσσώρευσης και μεγάλες μάζες εργαζομένων τίθενται σε κινητικότητα. Αποτέλεσμα: ένας τεράστιος κυλιόμενος τροχός εκατομμυρίων μεταναστών που διακινούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ως “ξένοι” σε αυτόν τον “χωρίς σύνορα κόσμο” τον οποίον είχαν υποσχεθεί οι νικητές του ψυχρού πολέμου, οι μετανάστες αναγκάζονται να υπομένουν ρατσιστικές διώξεις, επισφαλή απασχόληση, απώλεια της πολιτιστικής τους ταυτότητας, αστυνομική καταστολή, πείνα, φυλακίσεις και δολοφονίες (…) Ο στόχος της μεταναστευτικής πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού είναι η αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς εργασίας και όχι ο φραγμός της μετανάστευσης. Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος –με τους μηχανισμούς του καταστροφής/ερήμωσης και ανασυγκρότησης/αναδιοργάνωσης– προκαλεί τη μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων. Το πεπρωμένο τους είναι να περιπλανούνται στον κόσμο, μεταφέροντας μαζί τους το βάρος του εφιάλτη, έτσι ώστε να αποτελέσουν απειλή για τους εργαζόμενους που έχουν ακόμα δουλειά και παράλληλα να δημιουργήσουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο, σχεδιασμένο για να κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν τα αφεντικά τους και για να αποτελέσει τη βάση για τον ρατσισμό που γεννάει ο νεοφιλελευθερισμός.
(Subcomandante Insurgente Marcos,
«Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε», 1997)
«Το εθνικό εισόδημα μέσα σε 2 χρόνια μειώθηκε από 240 δισ. € σε 200 δισ. €, ενώ η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 9% το 2009 σε 20-25% το 2012..» (από τον Τύπο)
«Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο. Η Ελλάδα είναι μια σταθερή δημοκρατία και οι δραστηριότητες αυτές ως επί το πλείστον είναι ομαλές και νόμιμες, αν και οι διαμαρτυρίες στις αρχές του 2012 συνοδεύτηκαν από άνοδο του επιπέδου της βίας με βομβιστικές επιθέσεις και εκτεταμένες πυρκαγιές και βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας …. Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, τα εργατικά συνδικάτα, ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι, καθώς και άλλες ομάδες που επηρεάζονται από την τρέχουσα οικονομική κρίση, πραγματοποιούν συχνά διαδηλώσεις, στάσεις εργασίας και πορείες σε όλο το κέντρο της Αθήνας … Θα πρέπει να μάθετε να αποφεύγετε μέρη όπου συνήθως συγκεντρώνονται διαδηλωτές, όπως το Πολυτεχνείο, οι πλατείες Εξαρχείων, Ομόνοιας και Συντάγματος στην Αθήνα και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη» (οδηγίες του State Department στους επισκέπτες στην Ελλάδα, Μάρτιος 2012)
[Ενάντια στην απειλή αποσταθεροποίησης του καθεστώτος, κλασσικό αντίδοτο είναι η κατασκευή ακροδεξιού λαϊκιστικού “κινήματος” και η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων]
«Ακροδεξιές οργανώσεις και Ενώσεις Εφέδρων ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου» (από τον Τύπο και το διαδίκτυο, αρχές Μάρτη 2012)
[Οι ακροδεξιοί δεν ήρθαν στο ραντεβού, οπότε ανέλαβε ο θεσμικός ρατσισμός...]
«Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε τη δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης για την κράτηση 30.000 παράνομων μεταναστών» (26 Μαρτίου 2012, από τον Τύπο)
«Η κατεύθυνση του Μ. Χρυσοχοΐδη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών είναι απολύτως σωστή … η υγειονομική βόμβα ξέφυγε από το γκέτο των αλλοδαπών» 
(Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας, 31 Μαρτίου 2012)
«Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» (Αντώνης Σαμαράς, 29 Μαρτίου 2012)
[Οι ακροδεξιοί ήρθαν τελικά στο ραντεβού με τις κάλπες και ο θεσμικός ρατσισμός γιόρτασε την επέτειο της Μεταξικής χούντας της 4ης Αυγούστου με την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”...]
«Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή … το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό» (Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης, 4 Αυγούστου 2012)
«…στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις ξεπέρασαν τις 500…» (από τον Τύπο)
«Οι εθνικές αρχές –όπως επίσης και η Ε.Ε. και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα– κάνουν τα στραβά μάτια στην ξενοφοβική βία στην Ελλάδα … οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης φαίνονται πρόθυμες να το ανεχτούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας διαρκούς συναίνεσης στη λιτότητα … Το να επισημαίνει κανείς την ιστορική αναλογία με τον Ναζισμό είναι μια ξεφτισμένη ρητορική τεχνική που οι σχολιαστές από τα δεξιά και από τα αριστερά έχουν υποβαθμίσει. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν πρόκειται για ρητορεία.» (εφημ. Independent, 30 Αυγούστου 2012)
Η συστηματική υποβάθμιση των μεταναστών είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης στο πλαίσιο του πειράματος που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή στο πλαίσιο της δημιουργίας και διαχείρισης μιας εσωτερικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Για τη δαιμονοποίηση των μεταναστών και την ανάπτυξη των φασιστικών συμμοριών αξιοποιούνται 6 συστηματικά καλλιεργούμενοι μύθοι:
1
            ….δεν χωράνε άλλοι μετανάστες…
Δεν μπαίνουμε σε μια αριθμολογία για το «πόσοι χωράνε», αλλά προφανώς και μόνο 10.000 άνθρωποι παρατημένοι σε μια γειτονιά χωρίς μέσα επιβίωσης είναι αρκετοί για να προκληθεί ανθρωπιστική κρίση, ενώ είναι εξίσου προφανές ότι σε μια χώρα που υποτίθεται θέλει να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα «χωράει τεράστιος αριθμός μετανάστών» αν είναι «κοινωνικά και εργασιακά ενταγμένοι». Σύμφωνα πάντως με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών «αν η ΕΕ θέλει να διατηρήσει το επίπεδο ζωής του 1995 θα χρειαστεί 135 εκατομμύρια μετανάστες ως το 2025». O παγκόσμιος καπιταλισμός όμως έχει αποφασίσει την καταβαράθρωση του επιπέδου ζωής στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται λοιπόν πλέον τους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος; Αν δεν χωράνε αυτοί που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για πενταροδεκάρες, θα χωράνε οι υπόλοιποι;
Ο καπιταλισμός της ανάπτυξης χρειάζεται φτηνό εργατικό δυναμικό.
Ο καπιταλισμός της καταστροφής χρειάζεται ανθρώπους-σκουπίδια.
Αν τη δεκαετία του ’90 οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αλβανία είχαν στοιβαχτεί στο κέντρο της Αθήνας, αντί να αποτελέσουν φτηνή εργατική δύναμη στα χωράφια και στις οικοδομές, θα μιλούσαμε και τότε για ένα «πρόβλημα που έγινε ανεξέλεγκτο». Αντιθέτως, η δεκατία του ’90 ήταν η χρυσή εποχή της ανάπτυξης.
Παρομοίως, έως το 2007 οι κύριες πύλες εισόδου στην Ευρώπη μεταναστών χωρίς χαρτιά ήταν η Ισπανία και η Ιταλία αλλά δεν εμφανίστηκαν περιπτώσεις «Αγίου Παντελεήμονα». Σε αυτές τις χώρες η διαχείριση των μεταναστών εξακολουθεί και σήμερα να βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης για την παραγωγή. Για παράδειγμα, στο Νότο της Ιταλίας, η σικελική Μαφία, η ναπολιτάνικη Καμόρα και η καλαβρέζικη Ντραγκέτα έχουν υπό τον έλεγχό τους 550.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά, που δουλεύουν στα χωράφια 12 ώρες τη μέρα για 15 €.
Είναι να μην παραπονιούνται μετά οι έλληνες αγρότες; Εδώ οι Μπαγκλαντέζοι στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας είχαν απαιτήσει το 2008 αύξηση του ημερομίσθιου από τα 22 στα 30 € –συμβιβάστηκαν με αύξηση στα 24 €, αφού πρώτα οπλισμένοι με καραμπίνες «αγανακτισμένοι» παραγωγοί φράουλας εισέβαλαν στους καταυλισμούς των μεταναστών εργατών γης πυροβολώντας στον αέρα και πετώντας μασούρια δυναμίτη. Το κόστος της εργασίας όμως έπρεπε να πέσει, όχι ν’ ανέβει…
Την άνοιξη του 2012 η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, «την ανάγκη εργασίας ελλήνων εργατών γης». Η «προσφορά» αφορούσε 6ήμερη οχτάωρη εβδομαδιαία απασχόληση για 4 μήνες, με καλυμμένα έξοδα διαμονής/διατροφής και μεροκάματο 23 €. Καθώς μέσα σε δυο βδομάδες ανταποκρίθηκαν μόλις 19 Έλληνες (πολλοί από τους οποίους συνταξιούχοι), η «προσφορά» άνοιξε σε «μετακλητούς» μετανάστες, κυρίως από την Αλβανία. Σύντομα βρέθηκαν 4.885 (παραπάνω από πρόθυμοι) μετανάστες. Αυτό όμως δεν αρκεί…
Έτσι λοιπόν κυνηγάνε τους μετανάστες για να πάρουν τη θέση τους οι Έλληνες: μαύρη εργασία για 25 € και άστεγοι στα παγκάκια προς το παρόν, γιαί όχι και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο μέλλον… Για δυο δεκαετίες η φθηνή δουλειά των μεταναστών δημιουργούσε αύξηση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και θέσεις εργασίας για τους ντόπιους στον δευτερογενή και τον τριτογενή. Στον καπιταλισμό της ανάπτυξης, η φτηνή δουλειά των μεταναστών μειώνει την ανεργία. Σήμερα, στον καπιταλισμό της καταστροφής, η επίθεση στους μετανάστες χρησιμοποιείται για να πέσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Αφού εκμεταλλεύτηκαν τους μετανάστες για να πλουτίσουν οι Έλληνες, τώρα αξιοποιούν τους διωγμούς των μεταναστών για να φτωχύνουν οι Έλληνες… αυτό που «δεν χωράει» είναι τα μεσαία στρώματα, η αξιοπρεπής διαβίωση, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Οι μετανάστες «δεν χωράνε στην Ελλάδα» για τον ίδιο λόγο που δεν χωράνε και οι Έλληνες: εξαιτίας της απόφασης για διάλυση της παραγωγικής διαδικασίας και μελλοντική ανασυγκρότησή της με όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας. Η Ελλάδα αποτελεί ένα πειραματόζωο για τη «δημιουργική καταστροφή». Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (οι μετανάστες μέχρι τώρα, οι ντόπιοι στο άμεσο μέλλον) αντιμετωπίζονται όχι πια ως ένα φτηνό εργατικό δυναμικό, αλλά ως «άνθρωποι-σκουπίδια», περιττοί για την καπιταλιστική οικονομία (μέχρι αυτή να τους «χρειαστεί», όταν κριθεί ότι η συνολική υποτίμηση έχει πια καταστήσει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό –ντόπιων και μεταναστών– επαρκώς κερδοφόρο).
2
…οι μετανάστες βλάπτουν την οικονομία…
•  
Έρευνα του 2008 του Βρετανικού Κοινοβούλιου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ποσοστό 17% της ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα της μετανάστευσης.
•  
Το 2009, έρευνα του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το ετήσιο καθαρό κέρδος της γαλλικής οικονομίας από τους μετανάστες είναι 12,4 δισεκατομμύρια € και τόνισε ότι η είσοδος 100.000 νέων μετανάστων κάθε χρόνο ισοδυναμεί με μείωση κατά 1% του ελλείματος στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γαλλίας από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
•  
Το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο αποφάνθηκε τον Ιανουάριο του 2010 ότι «η διεύκολυνση των μεταναστών χωρίς χαρτιά για απόκτηση κάποιων νομιμοποιητικών εγγράφων και η προσέλκυση περισσότερων μεταναστών στις ΗΠΑ θα προσέθετε 1,5 τρισεκατομμύριο δολλάρια στην αμερικάνικη οικονομία μέσα στην επόμενη δεκαετία».
•  
Προσφάτως, ομάδα ερευνών των Βρυξελλών υπό τον οικονομολόγο Andre Sapir επιβεβαίωσε την αναγκαία για την επιβίωση της Ευρώπης προοπτική εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών και τόνισε ότι το απόθεμα εργατικού δυναμικού που χρειάζεται η ΕΕ «είναι η βόρεια Αφρική, καθώς η ανατολική Ευρώπη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που παλιότερα και μέχρι τη δεκαετία του ’70 κάλυπταν οι μετανάστες από τη νότια Ευρώπη».
•  
Στα δικά μας, έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία «επιχειρήθηκε να γίνει μια καταγραφή-εκτίμηση του θέματος της οικονομικής μετανάστευσης σε συνάρτηση με τις όποιες επιπτώσεις-επιρροές προκαλεί στο κοινωνικό στάτους και σε κρίσιμους δείκτες της μακροοικονομίας» αναφέρει ότι «..κάθε επιπλέον παράνομος μετανάστης συμβάλει στην μείωση κατά 0,081 άτομο της ανεργίας ή με άλλα λόγια, περίπου 12 επιπλέον μετανάστες μειώνουν την ανεργία κατά ένα άτομο».
Η παρουσία των μεταναστών αυξάνει το ΑΕΠ και μειώνει την ανεργία, καθώς παραγωγικοί κλάδοι τροφοδοτούνται με φτηνή εργασία. ‘Οσο πιο φτηνοί οι μετανάστες, τόσο πιο χρήσιμοι. Είναι όμως χρήσιμοι και για έναν επιπλέον λόγο. Άσχετα από ό,τι επισήμως λένε, τα αφεντικά χρειάζονται μετανάστες σε συνθήκες παρανομίας διότι, πέραν του ότι είναι φτηνοί, η ύπαρξή τους μειώνει τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των νόμιμων μεταναστών και στη συνέχεια όλων των εργαζόμενων. Επιπλέον, οι μετανάστες χωρίς χαρτιά μπορούν να «απομακρύνονται» δίχως να διανοούνται να διεκδικούν συντάξεις, επιδόματα κλπ.
Η καλλιέργεια του θεσμικού ρατσισμού αποτελεί καθεστωτική επιλογή. Όταν ανακινείται η ξενοφοβία, διευκολύνονται πολιτικές που συντηρούν την ύπαρξη της υποτιμημένης και χωρίς δικαιώματα εργασίας ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούν το καλλιεργούμενο δημόσιο αίσθημα κατά των μεταναστών. Με άλλα λόγια, ο ρατσισμός δεν αποσκοπεί στην κατάργηση του υποτιμημένου εργατικού δυναμικού των μεταναστών χωρίς χαρτιά αλλά στη διατήρηση και αναπαραγωγή του υπό καθεστώς τρόμου. Για να το πούμε αλλιώς, ο ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα.
Στην Ελλάδα της κρίσης όμως δεν μας ενδιαφέρει η παραγωγή αλλά η διάλυσή της. Έτσι, ο ρατσισμός δεν είναι πια αρκετός, πρέπει να κατέβουμε ένα σκαλί παρακάτω, στο φασισμό, που ειδικεύεται άλλωστε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και την εξυγείανση…
3
…οι μετανάστες είναι υγειονομική βόμβα…
Οι εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2011, για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι αποκαλυπτικές: «Το χρονικό διάστημα 2004-2010 παρατηρείται προοδευτική μείωση των δηλούμενων κρουσμάτων φυματίωσης, από 761 το 2004 σε 490 το 2010». Το 2011, από ελονοσία, την οποία επέσειε ως κίνδυνο ο κ. Λοβέρδος και η οποία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσβλήθηκαν 27 Έλληνες και 25 μετανάστες στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας και 6 ακόμη αδιευκρίνιστα κρούσματα. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως καταγράφεται από τον αρμόδιο φορέα ECDC, στους 100.000 πολίτες στην Ελλάδα σημειώνονται μόλις 3,1 κρούσματα φυματίωσης, ενώ στη Γερμανία 4,3 και στη Βουλγαρία, με την οποία  συχνά μας συγκρίνουν, τα κρούσματα αγγίζουν τα 31,9. Σε ό,τι αφορά τους φορείς HIV και ΑΙDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει πως το 2011 σημειώνεται μια πρωτοφανής αύξηση, η οποία αποδίδεται ωστόσο στα άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών.
Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο Γ. Μουζάλας από τους “Γιατρούς του Κόσμου”, δήλωσε στις 3 Απρίλη 2012: «Άρρωστοι δεν είναι οι ξένοι, άρρωστοι είναι οι φτωχοί, επειδή οι πολιτικοί τούς στερούν την πρόσβαση στην υγεία (…) Σε περιόδους άκρατης φτώχειας, που οι αρρώστιες δεν μπορεί παρά να αυξηθούν, με δεδομένη την απουσία πρόνοιας, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι απαραίτητοι (…) Οι φυματικοί Αφγανοί, για παράδειγμα, δεν ήρθαν με φυματίωση από το Αφγανιστάν, η φυματίωση προέκυψε εδώ από τις συνθήκες διαβίωσής τους».
4
…οι μικροπωλητές φταίνε που κλείνουν τα μαγαζιά…
Το πρώτο πεδίο δραστηριοποίησης των φασιστικών «επιτροπών κατοίκων» ήταν η «πάταξη του παρεμπορίου». «25 δισ. το χρόνο στοιχίζει το παρεμπόριο των αλλοδαπών»: αυτή η «αυταπόδεικτη αλήθεια» γράφεται και αναπαράγεται στο διαδίκτυο και στα κανάλια. Φυσικά η ανεδαφικότητα ενός ισχυρισμού δεν μειώνει την ευρεία διάδοσή του… Αν διαιρέσουμε τα προαναφερθέντα ποσά με τον πληθυσμό προκύπτει ότι κάθε έλληνας πολίτης αγοράζει ετησίως από μετανάστες μικροπωλητές προϊόντα αξίας 2.500-3.000 €… Η ανοητολογία είναι προφανής, θέτει όμως το επίπεδο (μη) σκέψης, μέσα στο οποίο όλοι οι συνακόλουθοι ισχυρισμοί θα φαίνονται λογικοί και τα πογκρόμ δικαιωμένα. Όταν το μέσο διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30-40%, είναι προφανές ότι τα μαγαζιά κλείνουν όχι εξαιτίας των μικροπωλητών, αλλά γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Ό,τι και να μας λένε λοιπόν, τα επιπλάδικα, τα μπουγατσατζίδικα, τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα Η/Υ, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα μπακάλικα, τα καφενεία, τα ανθοπωλεία δεν κλείνουν επειδή οι μετανάστες μικροπωλητές πουλάνε τσάντες, ομπρέλες, σώβρακα και φουρκέτες.
Όταν κάποιος έχει 100 € στην τσέπη, 100 € θα ξοδέψει. Αν πάρει κάτι για 10€ από ένα μικροπωλητή, θα του μένουν 90 € για να ξοδέψει αλλού. Αν δεν αγοράσει το προϊόν από τον μικροπωλητή αλλά βρει ένα αντίστοιχο στην τιμή των 80 € σε ένα κατάστημα ή δεν θα το αγοράσει καθόλου, ή αν το αγοράσει θα του μένουν 20 € για να ξοδέψει αλλού. Ένα μαγαζί (ίσως) θα κερδίσει, άλλα όμως θα χάσουν. Συνολικά στην αγορά θα καταλήξουν λιγότερα χρήματα, αφού ένα σημαντικό ποσοστό θα καταλήξει ως φόρος στα κρατικά ταμεία.
Από το συνολικό τζίρο των μεταναστών μικροπωλητών, τα χρήματα που καταλήγουν στους ίδιους τους μετανάστες μικροπωλητές είναι περίπου 300-400 εκ. € (100.000 μετανάστες μικροπωλητές, όπως τους υπολογίζει η αστυνομία, 3.000-4.000 € το χρόνο ο καθένας, με μέσο ημερήσιο εισόδημα 10-15 €). Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγει στο κράτος είτε με τη μορφή των έμμεσων φόρων (σε τσιγάρα & πετρέλαιο, τέλη και κρατικούς φόρους στους λογαριασμούς) που πληρώνουμε όλοι, ασχέτως αν το εισόδημά μας είναι πολύ κάτω από το φορολογητέο, είτε μέσω των χρημάτων που ξοδεύουν οι μετανάστες για να μένουν σε υπόγεια και διαμερίσματα-τρύπες που αλλιώς θα έμεναν ξενοίκιαστα και οι ιδιοκτήτες τους θα έπρεπε αυτοί να πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Τα περισσότερα από τα χρήματα που τους απομένουν οι μικροπωλητές το ξοδεύουν για την επιβίωσή τους αλλά και σε δικηγόρους και κάθε λογής κυκλώματα, δηλαδή τα χρήματα «μένουν στα χέρια των Ελλήνων και της αγοράς».
Το κυνήγι των μικροπωλητών αφενός αποσκοπεί στην εδραίωση της εικόνας παραταγμένων διμοιριών των ΜΑΤ στα πάρκα και τις πλατείες, δημιουργεί δηλαδή τις προϋποθέσεις για την αποδοχή της διαρκούς παρουσίας ενός στρατού κατοχής, τόσο απαραίτητου σε μια χώρα υπό οικονομική κατάρρευση. Επιπλέον, το κυνήγι των μικροπωλητών συντελεί στην αύξηση της παραβατικότητας. Ποιο είναι άραγε το μήνυμα που στέλνει η αστυνομία όταν κυνηγάει τους μικροπωλητές στη Ροτόντα και αφήνει ανενόχλητους τους πρεζέμπορους στην Καμάρα;
5
…η Ελλάδα σηκώνει όλο το μεταναστευτικό βάρος της ΕΕ…
Η εξαθλίωση των μεταναστών και προσφύγων θρέφει τις εγκληματικές συμμορίες. Και η εξαθλίωση αυτή αποτελεί πολιτική απόφαση: η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες. Ο προϋπολογισμός του για τα έτη 2008-2013 είναι 628 εκατομμύρια €. Ωστόσο η Ελλάδα, ενώ διαμαρτυρόταν για το μεγάλο ποσοστό εισόδου μεταναστών χωρίς χαρτιά στην ΕΕ από τα ελληνικά σύνορα, την τριετία 2008-2010 ζήτησε από αυτά τα 628 εκατομμύρια € μόνο 16,8 εκατομμύρια (τα οποία και της δόθηκαν αμέσως).
Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα 3/4 όσων διασχίζουν χωρίς χαρτιά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ να το κάνουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μένουν στην Ελλάδα. Ακούμε συνεχώς πόσοι μετανάστες χωρίς χαρτιά μπαίνουν στην Ελλάδα. Ποτέ δεν ακούμε πόσοι βγαίνουν… Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Eurostat το Φλεβάρη του 2012, την περσινή χρονιά συνολικά στην ΕΕ έγιναν 220.390 νέες αιτήσεις για άσυλο (μάλιστα σε αυτό τον αριθμό δεν προσμετρώνται νέες αιτήσεις σε χώρες που δεν έχουν δώσει στοιχεία για όλους τους μήνες). Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι νέες αιτήσεις υπολογίζονται σε λιγότερες από 10.000 (παρεμπιπτόντως, το ποσοστό των αιτήσεων ασύλου που είχαν θετική απάντηση ήταν κατά μέσο όρο στην ΕΕ 25% ενώ στην Ελλάδα … 2%).
Οι 210.000 νέες αιτήσεις ασύλου που έγιναν σε χώρες της ΕΕ εκτός της Ελλάδας, δεν μπορούν να εξηγηθούν παρά μόνο εκτιμώντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό όσων περνάνε στην Ελλάδα, καταλήγουν τελικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ποσοστό των μεταναστών στην Ελλάδα είναι κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ. καθώς την «ελάφρυνση» της χώρας από τους «υπεράριθμους» μετανάστες χωρίς χαρτιά αναλαμβάνουν τα κυκλώματα δουλεμπορίου που θησαυρίζουν: η ταρίφα για μεταφορά με νταλίκα από την Αθήνα π.χ. στη Γαλλία είναι 4.000 €, ενώ όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το πέρασμα μέσω των δυτικών Βαλκανίων (η ταρίφα από την Αλεξανδρούπολη στην Αυστρία είναι 2.800 €). Η εμπορεύσιμη αξία ενός ανθρώπου που περνά τον Έβρο δίνοντας 500 € φτάνοντας στην Ελλάδα εξαπλασιάζεται!
6
…οι μετανάστες φέρνουν την εγκληματικότητα…
Η επιχείρηση του δουλεμπορίου είναι ένα τεράστιο κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι της νύχτας, νταβατζήδες και πρεζέμποροι, αστυνομικοί, φασίστες και μαχαιροβγάλτες. Οι μαφίες του δουλεμπορίου και οι μαφίες της διακίνησης ναρκωτικών, trafficking, πορνείας και άλλων μορφών εγκληματικότητας διασταυρώνονται και αλληλοσυντηρούνται. Όταν για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος απόκτησης εισοδήματος και όταν οι μετανάστες μικροπωλητές αντιμετωπίζονται ως μεγαλέμποροι ναρκωτικών, όταν αλέθονται στη μηχανή του κιμά οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking και ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, επιχειρήσεις σκούπα, είναι προφανές πώς δημιουργείται το υλικό για τη στελέχωση συμμοριών.
H εξαθλίωση φέρνει την εγκληματικότητα. Αν και η εξαθλίωση είναι πράγματι συνδεδεμένη με τους μετανάστες, δεν είναι αποκλειστικό τους προνόμιο. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι όσο συνεχίζεται η εγκληματική επίθεση του κεφάλαιου θα επιδεινώνεται η εγκληματικότητα, ασχέτως του πόσοι μετανάστες θα υπάρχουν στη χώρα; (οι γειτονικές βαλκανικές χώρες, μετά την καπιταλιστική επιδρομή της τελευταίας εικοσαετίας έχουν μεγαλύτερους δείκτες εγκληματικότητας από την Ελλάδα, χωρίς να έχουν μετανάστες ούτε για δείγμα…).
Το κράτος προτιμά να αναθέτει σε μαφίες τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στους φασίστες την επίλυση του «μεταναστευτικού προβλήματος» γιατί στη συνέχεια μπορεί να εμφανίζει την κατασταλτική πολιτική ως αναγκαία και επιθυμητή (και στο βαθμό που μπορεί να «συνεννοείται» με τα αφεντικά των μαφιών και τους επικεφαλής των παρακρατικών, ρισκάροντας ένα μικρό ενδεχόμενο η κατάσταση να γίνει πραγματικά ανεξέλεγκτη). Τα αφεντικά των μαφιών σε πολλές περιπτώσεις διατηρούν σχέσεις με «συνεργάσιμους ποινικούς» αλλά και με τμήματα της αστυνομίας και φασίστες – οι τελευταίοι μπορεί την ημέρα να συμμετέχουν σε «επιτροπές κατοίκων» και το βράδυ να αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Το (μικρό) ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων μαφιών και παρακρατικών είναι για τους καπιταλιστές προτιμότερο από μια (ορατή) προοπτική ανεξέλεγκτης διάχυτης κοινωνικής ανυπακοής.
Γιατί τελικά, οι μαφίες είναι ιδαίτερα χρήσιμες σε περιόδους κοινωνικής έντασης.Είναι ευρέως γνωστό το πώς χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν η μαφία (σε συνεργασία με τους φασίστες) ενάντια στο κοινωνικό κίνημα στην Ιταλία ή ότι σήμερα στο Μεξικό ο πόλεμος ενάντια στο κοινωνικό κίνημα διεξάγεται μέσω του «πολέμου εναντίον της μαφίας». Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη εγκληματική ενέργεια από την κοινωνική νομιμοποίηση των ναζιστών;
Ο φαύλος κύκλος ενός φιδιού που δαγκώνει την ουρά του
Οι φασιστικές συμμορίες δεν φτιάχνονται απλά για αντιπερισπασμό από την οικονομία. Είναι βέβαια γεγονός ότι όσο ο κόσμος μιλάει για τους μετανάστες ή για τους φασίστες δεν ασχολείται τόσο με το ΔΝΤ και την Τρόικα… Καθώς μάλιστα ο φασιστικός λόγος έχει γίνει κυρίαρχος, όλο και περισσότεροι θέλουν να γίνουν φασίστες για να αισθάνονται ανώτεροι από κάποιον, για να έχουν να ξεσπάσουν την οργή τους κάπου βολικά.
Όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα… Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις και αν συνεχιστεί να μην υπερασπίζεται τους μετανάστες ούτε το κράτος (προφανώς θα συμβεί, αφού το κράτος ενορχηστρώνει τις επιθέσεις) αλλά να μην τους υπερασπίζεται ούτε το κοινωνικό κίνημα, τότε στρώνεται ο δρόμος ώστε όταν κάποτε οι μετανάστες αντιδράσουν, να το κάνουν μέσα από παραδοσιακές δομές εξουσίας και όχι υπό τις σημαίες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Φαίνεται σήμερα απίθανο, αλλά και ποιος θα πίστευε τις 450.000 ψήφους σε φασiστες; Όταν στον κοινωνικό ανταγωνισμό μπαίνουν σύμβολα εθνικά και θρησκευτικά, μπορούμε να περιμένουμε μόνο το χειρότερο…
Δεν είναι λοιπόν απίθανο αν το καθεστώς αποφασίσει να καταφύγει σε μια «στρατηγική της έντασης», να μην το κάνει με τη μορφή ενός μικρο-εμφυλίου πολέμου και μιας «σύγκρουσης των άκρων» όπως έγινε στην Ιταλία το ‘70, αλλά να κατασκευάσει τον προαναγγελθέντα «πόλεμο των πολιτισμών»…  Όταν οι Έλληνες αποφάσισαν να σηκώσουν κάπως κεφάλι, το κράτος διέστρεψε την οργή τους στον εκφασισμό. Με την ίδια τεχνική θα μπορούσε να καναλιζάρει την έκφραση της οργής των μεταναστών μέσω των μουλάδων… Άλλωστε οι εξουσίες πάντα συνεννοούνται… Αν τελικά το κοινωνικό κίνημα συνεχίσει να απουσιάζει από την αλληλεγγύη στους μετανάστες, σύντομα θα απουσιάζει το ίδιο το κοινωνικό ζήτημα…
    Η αλληλεγγύη στους μετανάστες, η αντίσταση στον εκφασισμό, είναι πλέον επιτακτική όχι για λόγους ηθικούς ή πολιτικούς, αλλά για λόγους επιβίωσης…
Clandestina, Σεπτέμβρης 2012
http://avantgarde2009.wordpress.com/

REFLEXOLOGY: A SCIENCE


Definitions:

HAND AND FOOT REFLEXOLOGY:
the science of the reflex areas in the hands and the feet.
REFLEX AREAS (also called REFLEXES): these are mirror areas of the various organs and body parts located in the hands and feet which, when activated by specific Reflexology techniques, have direct effect on the corresponding organ or area of the body (click on picture to enlarge; this picture is courtesy of the International Institute of Reflexology).
reflexology
Purpose of Reflexology:
Healing, pain reduction, and the normalization of all body functions, especially those of the problem (painful) area(s). Reflexology is not magic, it cannot make a scoliosis go away but, in the hands of well-trained Reflexologist, it can optimize blood, lymph, and nerve flow to that area, thus minimizing pain as well as muscle tension and facilitating the body’s natural healing and detoxifying processes.
Does it matter whether you believe in it or not?
Luckily for patients, not at all. There is absolutely no hocus-pocus involved when you are in the hands of a well-trained Reflexologist. It’s all science and nothing but science. Please read on to understand the science behind Medical Reflexology.
There are two types of Reflexology:
-
The type of Reflexology that is given in spas: I call this an “improved foot massage” with a little bit of pressure here and there. It barely has anything in common with Medical Reflexology and is very wrongly called “Reflexology”. It can be very pleasant nonetheless.


-
The type of Reflexology this page and this website are about: this type of Reflexology is known either as Medical Reflexology or as Clinical Reflexology. Specific thumb, finger, and hand techniques are used – most with deep pressure – on the various congested reflex areas found. This type of Reflexology will often hurt when the congested reflex areas are treated and in no way resembles a foot massage. As the condition improves with several Reflexology sessions, so will the soreness on the corresponding reflexes in the foot or hand. Pain on a specific reflex is always brief and only lasts as long as the Reflexologist is applying pressure on it. Pain levels are always kept at bearable levels for the patient. The well-trained Reflexologist will adapt his pressure to the pain tolerance of the patient. The Reflexologist will also teach his patient deep breathing techniques (deep breathing releases endorphins, the body’s natural pain-killer) in order to reduce the pain sensation.

Before I begin to throw light on the science behind Foot and Hand Reflexology I want to talk about the REFLEXOLOGIST. If you’ve landed on this web page, my guess is you’re at the end of your tether when it comes to your back pain. You’re looking for help, and so the first thing I’m going to do is explain to you how to find the type of Reflexologist who can really help you with your back pain. In Reflexology, the results are as good as the Reflexologist is, and the Reflexologist’s skills are a combination of his training and his natural talent.
Finding a good Reflexologist:
- Before you make an appointment enquire if the treatment is going to hurt. If you’re told “not at all, on the contrary, Reflexology is very pleasant”… don’t bother making an appointment and keep looking for the Reflexologist who will tell you that there is a good chance that you will feel some pain but that it will always be kept at bearable levels.
Diabetics, very chronically ill people, and very heavy smokers are the only ones who may have a highly reduced sensitivity in the feet. Both the chronically ill and the smokers will recover sensitivity after a few sessions. For diabetics the return of some sensitivity takes longer (weeks or months depending on the person).
- During the session – which lasts approximately an hour – you need to feel that the Reflexologist is applying deep pressure. If you have the impression the pressure is very light then there is a good chance the treatment will not be very effective, if at all. I would suggest you look for another Reflexologist.
- If the Reflexologist is trained in the Ingham Method of Reflexology then there is an excellent chance that you are in very good hands. Eunice Ingham was the American physical therapist who in the 1930’s developed Western Reflexology as we know it today. She is the one who mapped out all the reflex areas of the hands and feet. Likewise, if you find a Reflexologist trained in ART (Advanced Reflexology Training) techniques – the techniques developed by Tony Porter -, you will be in good hands. This is not to say that Reflexologists trained in other techniques will be less capable, not at all. There are other types of very effective Reflexology techniques such as Vertical Reflexology (www.boothvrt.com) or Nerve Reflexology (www.mnt-nr.com). The important thing is that the pressure applied in all the back-related zones of the foot be firm.

- In the Links and References page you will find links to worldwide directories of Reflexologists whose quality training I am familiar with. This does not mean that Reflexologists having received a different training are necessarily bad. Base your evaluation on the advice I just gave you and you will be fine.
- In the section Backology: Tips & Facts you will find extensive information on what to expect during a Reflexology session given by a well-trained Reflexologist. This will give you a good set of reference points so as not to waste your time and money in the wrong hands.

Now that you’re all set to get help quickly let’s take a closer look at the science behind Reflexology.


Is Medical Reflexology based on facts or fiction?
The first question that comes to mind is: Why would our bodies be mapped out on our hands and feet? What purpose would that serve? When you try to answer such questions, it is essential that you try to think like Nature and not like a human being. In Nature everything has a purpose, every single cell of every single living thing has a well-defined function favorable to the survival of that species. In fact, for all living beings the same law applies: the function (= the need) creates (defines) the organ (organ = every body part having a specific task). This is the basic law behind the majority of genetic mutations and, simply put, it means that all living things develop the organs/body parts they need to survive. If they don’t, or not quickly enough, the species dies and disappears. Some humpback whales travel 5000 miles every winter to breed in warmer waters. Imagine if we had to travel that far – without planes – to breed: we’d obviously be built differently or go extinct! And actually, when you consider it, Humans, as a species, have fared incredibly well over time. If it had been possible to place bets at the beginning of the species race, I’m not sure many would have bet on us to come this far. Look at us: we’re fragile, we break, we become ill and bleed easily, and we are fantastic spreaders of disease amongst ourselves! And yet we’re so good at surviving as a species. We keep defying the odds. So how do we do it and what does this have to do with Reflexology?
Our inventiveness, resourcefulness, and imagination account for a big part of our ability to survive. They have allowed us to find and build shelter, to create machines, to have a constant supply of food, and so on. Our predilection to live in groups and the realization that this tends to be safer has also played an important part in our ability to survive over time. But what of our bodies? We are not only fragile, we’re also tremendously complex machines within which millions of operations need to occur every second for the machine to keep functioning normally. As a simple example, 2 million blood cells die every second and need to be replaced – every second -, and that’s just one thing that needs to happen every second! Any engineer will tell you that the more complex the machine, the more chances there are of something going wrong. It’s the law of probability. In our bodies, the chance of something going wrong, of something being out of balance, is huge. The very thought that we could have survived as a species over hundreds of thousands of years without a (integrated) rebalancing system is simply absurd. Pretend you’re Mother Nature for a minute and you need to make sure that human beings almost constantly rebalance their body chemistry. Remember, you need to find a system which will make sure that millions of operations transpire uneventfully every second. How would you do it? Well, in the original design, we were supposed to walk barefoot in nature and be active all day long looking for food and shelter. This means that we would have used both our hands and feet a lot. Hands and feet are not just extremities, not just grabbing tools and walking tools. They are our main points of contact with the outside world. People tend to forget this. They constantly transmit motoric and sensory information about the outside world to the brain. Hands and feet are gigantic computers and as such, they are wired, wired with thousands of nerve endings. So, if you wanted a reliable rebalancing system to make sure that the human body didn’t malfunction too often, why not use the hands and feet and their wiring network?
Since feet and hands were supposed to be used repetitively on a daily basis - by walking on uneven surfaces and doing manual labor -, they seemed like the most reliable choice, precisely because stimulation of the system would occur daily. Additionally, they could be each other’s back up, should one or the other be hurt and remain unused for a period of time – a potentially life-saving fringe benefit. So, Reflexology is nothing more than that: the imitation of natural walking on different uneven surfaces – or hard manual labor in the case of the hands. Reflexology activates the body’s natural rebalancing system by stimulating nerves which send signals to the brain which in turn sends signals to the various organs.
Everything I have just said could have been deemed as speculative until a few years ago. One of the most valid and truly interesting studies on the effects of Reflexology which was carried out by the Oregon Research Institute and published in 2005 in the Journal of the American Geriatrics Society points to the same direction. The study demonstrated that cobblestone-mat walking significantly improved the health of older physically-inactive adults (between 60 and 92 years of age) over 16 weeks. This was measured by various physical performance tests, balance tests, and blood pressure. For those of you who are interested, here is the complete reference to the article:
Improving physical function and blood pressure in older adults through cobblestone mat walking: A randomized trial by FUZHONG LI; FISHER K. John ; HARMER Peter, Journal of the American Geriatrics Society ISSN 0002-8614, 2005, vol. 53, no8, pp. 1305-1312 [8 page(s) (article)] (27 ref.)
The study is significant because the health of the elderly people who walked on the cobblestones three times per week improved much more than that of the elderly people who did the normal walking (the control group). This means that the pressure caused by the cobblestones made a very big difference. As a researcher friend of mine put it: “one good study is worth a thousand interpretations about the intentions of Mother Nature.”
As you can see, there is little room left for hocus-pocus when it comes to Reflexology. And future scientific studies will prove many more interesting things about the integrated rebalancing system of the human body. You can also understand now why, in Medical Reflexology, strong pressure needs to be applied.

But the beauty of the system doesn’t end here. In fact, our feet also influence the quality of our blood flow. Feet are the crucial point of return upwards of the blood back to the heart. When arterial blood (clean blood full of oxygen and nutrients) arrives in the feet, it passes into the veins (“dirty” blood charged with toxins and waste materials) where it will be pushed back upwards into the legs and back to the heart. This is no small task. There is a system of “pumps” in the feet and the legs, and another of valves inside the veins, which allow for the pushing upwards of the blood back to heart. But the “pumps” and the valves are mainly activated by the action of walking (= by the pressure exercised on the sole of the foot).
Why is it important to have a good blood flow? A healthy blood flow allows oxygen and nutrients to get to every single cell (all 80 trillion of them), and toxins and waste materials (dead cells, bacteria, etc.) to be eliminated and expelled from the body. Bad blood flow equals poor health. Once again, you see how it is impossible to be really healthy by sitting all day. Our bodies were simply not meant for so much sitting. Perhaps in 10.000 years our rebalancing system will have migrated to our buttocks! Maintaining our bodies healthy was designed around a life of activity and barefoot walking (or walking with moccasin-type shoes – thin enough to enable the uneven ground to pressure the soles of the feet – unlike today’s shoes). I honestly believe this is one of the reasons so many people are so often sick in our modern societies. I also believe that the lack of stimulation of our natural rebalancing health system makes people feel much more pain than they would otherwise feel when a medical condition presents itself. And this goes for your back pain too. Now that you know the key role the feet play in our blood circulation, it will come as no surprise to learn that Reflexology is known to powerfully activate blood flow… because it reproduces natural walking on uneven surfaces and in doing so, it stimulates the “pumps” and the valves.
But how do we know which part of the foot corresponds to which part of the body? Eunice Ingham did it by trial and error on thousands of patients without any modern equipment. She was a physical therapist working closely with a physician, Dr. Riley. She knew what the complaints of her patients were and she looked for the corresponding areas in the foot which appeared to be “congested” and sore. This is how over the years she mapped out the reflex areas of the feet. Also, she realized that when she treated those areas with deep pressure, the complaints of her patients improved or disappeared. What she achieved is absolutely amazing. And now we have methodologically valid medical studies which show that she was right. Thanks to Doppler sonography for instance, Austrian researchers proved in 1999 that Reflexology on the kidney reflex increased blood flow inside the kidney. When Reflexology was applied to reflexes other than that of the kidney, the measured blood flow inside the kidney was not altered (see here below for the exact reference to the study). So, when the specific area on the foot corresponding to one of the kidneys was stimulated by deep Reflexology techniques, the amount of blood flow inside the corresponding kidney became greater. This means that more oxygen and more nutrients were immediately brought to the kidney to improve its function. You see what I mean by a natural rebalancing system? Walking on uneven surfaces on a daily basis would stimulate all the reflex areas of the foot and Reflexology can reproduce that.
Changes of renal blood flow during organ-associated foot reflexology measured by color Doppler sonography by Sudmeier I., Bodner G., Egger I., Mur E., Ulmer H., Herold M., Forsch Komplementarmed. 1999 Jun; 6(3): 129-34
There is unfortunately too little of this type of research. You have to understand that there is little money in Reflexology to be invested in research and these studies are expensive. But as mentioned earlier, one good study says a great deal, and the above mentioned study is one of the good ones. It shows that the zones we work on on the feet and on the hands - as being the reflexes corresponding to the various organs and body parts - are as specific as Eunice Ingham drew them. Hopefully, there will be many more studies of the sort in the future. In some universities, researchers are now also looking at what happens inside the brain when you stimulate certain reflexes. The first results are very encouraging and in the coming 20 years I am certain that many of the benefits of Reflexology will be fully explained by scientific measurements and observations.
Obviously, we can’t all leave our day jobs and go walking every day on a pebble beach. But if you do have the opportunity to walk barefoot on uneven surfaces, do it. For the rest, I suggest you start looking for a Reflexologist as soon as possible and get that natural rebalancing system working again! You’ll be amazed at how quickly you will feel better.
 http://www.reflexology4backpain.com/index.html

Η καταστροφή της ζώνης των αρνητικών σκεπτομορφών που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο ενεργειακό πεδίο της Γης.








Μήνυμα του Αναληφθέντα Διδασκάλου Ιλαρίωνα (31 Ιουλίου 2011)

Πολυαγαπημένοι,

Οι ρυθμοί της ζωής πάνω στη Γη επιταχύνονται.  Θα συμβούν πολλά πράγματα που θα φαίνονται απίστευτα και θαυμαστά.  Όταν συμβαίνουν αυτά, προσπαθείτε να διατηρείτε την ηρεμία και την ισορροπία σας.  Καθώς συγκλίνουν οι διάφορες διαστάσεις, θα υπάρχουν εντονότερα συναισθήματα χαράς και ελπίδας και μια αίσθηση μελλοντικής απελευθέρωσης θα αρχίσει να επικρατεί.

Είναι καιρός να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο, στο στάδιο της προσωπικής ευθύνης και αυτοκυριαρχίας.  Εστιαστείτε σ’ αυτά τα οποία θέλετε να υλοποιήσετε για τη ζωή σας και τον κόσμο και μην αφήνετε τίποτα να σας αποσπάσει από την εστίασή σας.  Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες έχετε την ευκαιρία να κάνετε σημαντικά βήματα στην πνευματική εξέλιξή σας και να αναπτύξετε ικανότητες και ταλέντα που δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να έχετε.  Ο καθένας από εσάς μπορεί να επιτύχει σπουδαιότερα πράγματα απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Να ξέρετε ότι από τη στιγμή που επιλέξατε να πάρετε τη δύναμή σας, πήρατε μια απόφαση που είναι για το Ανώτερο Kαλό όλων των ανθρώπων.  Κάθε θετική και εστιασμένη πράξη σας μετράει για το συνολικό σχέδιο και σας βάζει όλους σε μια διαδικασία γεμάτη χαρά, άπειρη καλοσύνη και δυνατότητες.  Πιστέψτε στο μεγαλείο και τη βαθύτερη καλοσύνη των συνανθρώπων σας και κρατήστε αυτή την ιδέα κάθε μέρα με όλη σας τη δύναμη ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας.

Το έργο που έχετε να κάνετε, πολυαγαπημένοι, είναι η καταστροφή της ζώνης των αρνητικών σκεπτομορφών που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο ενεργειακό πεδίο της Γης.  Οι κοσμικές ενέργειες που έρχονται σας βοηθούν σ’ αυτό το έργο, αλλά εσείς είστε αυτοί που πρέπει να δηλώσετε την πρόθεση, για να γίνει αυτό.  Σε έναν πλανήτη ελεύθερης βούλησης οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να ασκούν τα θεϊκά δικαιώματά τους και να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους, για να αποκαταστήσουν τον πλανήτη τους στη μορφή που του δόθηκε από το Θεό.  Ασκήστε τα δικαίωματά σας ως συν-δημιουργοί ζητώντας κάθε μέρα να ευθυγραμιστεί με το Θεϊκό Σχέδιο η Γη και ό,τι υπάρχει επάνω της.

Ζητήστε καθημερινά να ευθυγραμμιστείτε με το Χριστικό Εαυτό σας και να ακολουθείτε το θέλημα του Θεού για το Ανώτερο Καλό όλων των ανθρώπων.  Θα συνεχίσουν να υπάρχουν πολλές αιτίες που θα διασπάσουν την προσοχή σας, αν τους το επιτρέψετε.  Οι καιροί αυτοί απαιτουν ικανότητα διάκρισης και σωστή κρίση.  Να ακολουθείτε την καρδιά σας, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε προς το παρόν τους λόγους.  Όλοι μαθαίνετε να ακολουθείτε ένα υψηλότερο όραμα, το όραμα του Ανώτερου Εαυτού σας.  Γι’ αυτό χρειάζεται να απαρνηθείτε την ανθρώπινη θέληση για χάρη της Θεϊκής.  Να πιστέψετε με όλη σας την καρδιά ότι ο Ανώτερος Εαυτός σας θέλει το καλύτερο και ανώτερο για σας και όλους όσους εμπιστεύεστε και αγαπάτε.

Να οραματίζεστε κάθε μέρα τον εαυτό σας ως φωτεινό ον ύψους 4 μέτρων.  Φανταστείτε ότι είστε όντα που μπορείτε να επιτύχετε μεγάλες αλλάγες μόνο και μόνο με την παρουσία σας εδώ αυτή τη σημαντική περίοδο.  Αισθανθείτε όλη την αγάπη του Δημιουργού στο τσάκρα της καρδιάς σας και ακτινοβολήστε την σε ολοένα και μεγαλύτερους ομόκεντρους κύκλους.  Να ξέρετε ότι το Φως σας και η Αγάπη σας κάνουν τη διαφορά.

ΕΙΜΑΙ ο Ιλαρίων (δια της Marlene Swetlishoff)

Μετάφραση:  Αλεξάνδρα Χρηστίδου
 http://ianisdo-anando2.blogspot.gr/

O διαλογισμος μπορει να σε βοηθησει να αγγιξεις τη φυση σου εκεινη που είναι ελευθερη από γεννηση και θανατο.




Οπως είπε ο χημικός Λαβουαζιέ, ακριβώς όπως τα χημικά στοιχεία της ύλης είναι άφθαρτα (δηλαδή διατηρούν αναλλοίωτες τις ιδιότητες και τις δομές τους, παρά τις συγκρούσεις των ατόμων μεταξύ τους), με τον ίδιο τρόπο και άλλες μορφές της ύλης, όπως τα ανθρώπινα πρόσωπα (οι ξεχωριστοί άνθρωποι), είναι και αυτές άφθαρτες και συνεχίζουν να διατηρούν τις ιδιότητες και τη μορφή τους αδιάσπαστα μέσα στο χρόνο. 
Έτσι η προσωπικότητα (ψυχολογία και συνήθειες/μνήμες) καθώς και η ίδια η σωματική τους μορφή συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατο του σώματος. Αυτή είναι η διατήρηση της ατομικής μορφής. Αλλά ο ομιλητής πάει και πέρα από αυτή όταν λέει ότι, ακόμα και όπου παρατηρούμε τη μορφή να αλλοιώνεται, όπως όταν το νερό γίνεται υδρατμοί, συνεχίζει να υπάρχει μια συνέχεια.
 Το ερώτημα είναι: αν η συνέχεια δεν βρίσκεται στη δομή, σε τι βρίσκεται; Γιατί ο ομιλητής λέει ότι δεν έχεις διαφορά με τους προγόνους σου, τα ζώα, τα φυτά και τα ορυκτά που προηγήθηκαν του σώματός σου σε παλαιότερες φάσεις της ύλης του. Επομένως εδώ δεν μιλάμε για διατήρηση της μορφής, εφόσον οι μορφές των ζώων και των ορυκτών διέφεραν. Άρα μιλάμε για τη διατήρηση κάποιου άλλου πράγματος. Ενώ όταν ο Λαβουαζιέ μιλά για την έλλειψη γέννησης και θανάτου, αναφέρεται στις συγκεκριμένες μορφές, στη δομή και ιδιότητες των χημικών στοιχείων.
 Τελικά, δηλαδή, ο ομιλητής επεκτείνει την ιδέα μιλώντας όχι μόνο για την συνέχεια και σταθερότητα της μορφής μέσα στο χρόνο (οπότε εδώ μπορούμε να ορίσουμε αυτό που «συνεχίζεται», ακόμα δηλαδή και μετά το θάνατο του σώματος, ως την ψυχή), αλλά και για την συνέχεια και σταθερότητα που υπάρχει ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές επίσης, όπως μεταξύ του νερού και των υδρατμών ή μεταξύ των φυτών και των ανθρώπων. Αλλά προφανώς τότε η συνέχεια και σταθερότητα δεν βρίσκεται στην μορφή ή την ψυχή. Πού βρίσκεται λοιπόν;
 Η απάντηση είναι ότι βρίσκεται στο πνεύμα, που είναι η κοινή πηγή όλων των ψυχών και όλων των μορφών. Και αυτό λέει ότι κάνει ο διαλογισμός. Δηλαδή ότι σε βοηθά να πας από τη φυλακή της προσωπικής σου μορφής -που αντιμετωπίζει το θάνατο γιατί βιώνει τον εαυτό της ως ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο- στην ελευθερία που επέρχεται με την βίωση της κοινής ουσίας που υπάρχει σε όλες τις μορφές. Για αυτό και, όπως λέει, ο μοναχός χρειάζεται να θυμάται κάθε μέρα ότι η παρούσα φύση του είναι η φύση του θανάτου, ότι δεν μπορεί να τον γλιτώσει, και να αγωνίζεται για να περάσει σε μια άλλη, βαθύτερη φύση του, που είναι η πνευματική φύση του Ενός που αποτελεί την πηγή όλων των μορφών.
Φτάνοντας στο Ένα, η διατήρηση της μορφής (μετενσάρκωση της ψυχής) σταματά και βιώνεις την νιρβάνα, την άφατη ουσία. Σε πρακτική γλώσσα, στην πνευματική ζωή αυτό περιγράφεται ως η υπέρβαση του εγώ και η ένωση με το Θεό. Σε πρώτη φάση συνειδητοποιείς τη συνέχεια της μορφής σου μέσα στο χρόνο (μετενσάρκωση). Αντιλαμβάνεσαι, από τη μία, ότι είσαι πιο ρευστός και αιώνιος από ό,τι νόμιζες πως είσαι, αλλά και από την άλλη ότι η ρευστότητά σου είναι περιορισμένη διότι έχεις κάποια χαρακτηριστικά και δομές που σε κρατούν «προσωπικό» και ξεχωριστό από την υπόλοιπη ύπαρξη. 
Η μάχη για να προχωρήσεις στην ταύτιση με το Όλο και την υπέρβαση του θανάτου δίνεται στην προσπάθεια να ξεπεράσεις την προσωπική ζωή χωρίς να χάσεις την ίδια τη ζωή. Κι αυτό είναι κάτι που το απαντά ο καθένας από μόνος του: χρειάζεται η ατομική ζωή για να φτάσεις στην πνευματική ζωή; Τι είναι αυτό που κάνει το άλμα από τη μία κατάσταση στην άλλη; Πρόκειται για κάτι ζωντανό; Η ιδέα ότι ο υλικός, ατομικός εαυτός αποτελεί την προϋπόθεση για οτιδήποτε άλλο διαφαίνεται τότε σε μεγάλο βαθμό ως η παγίδα που καλείσαι να ξεπεράσεις μέσω της πίστης. Κι αν θα ήταν δύσκολο ή αποφευκτέο να αψηφήσεις τον ίδιο το θάνατο, ο λειτουργικός κανόνας για μια ζωή ανάτασης προβάλλει όμως εκφρασμένος με ανησυχητική ακρίβεια στη φράση του Νίτσε: "Ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει δυνατότερο."
 http://ianisdo-anando2.blogspot.gr/

Mapping Stereotypes

Yanko Tsvetkov is a visual artist, a dreamer, a freelance graphic designer, a web designer, an illustrator, and can also cook pretty good pasta. Yanko was born in a small town in communist Bulgaria. He had a great childhood with plenty of fresh air and a lot of sun. During his teenage years Yanko studied in a German school, followed by a year and a half service in the Bulgarian Navy.
He went to university at the beginning of the century to study movie directing and later graduated as a director of photography. In the meantime Yanko became a web and graphic designer and gradually added illustration to the whole fucking mess. His recent project called "The Mapping Stereotypes Project," is a cool idea turned into reality!
Yanko decided to create world maps based on people views and opinions. People often stereotype and judge books by their covers. This concept is a great way to take a look at what 'foreigners' think of your country. Enjoy!
2d617f04886545e73985fd8916602cc8 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
03f75859ed4790e1103313ee0ba3e23a Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
3ef62672756e0abfde95b49b120aea76 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
4e563cd30f12abadb619267815051f5b Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
6d44203c7730fbb177f12d0336f1435c Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
7d2bf43ee946cccd3f8bc6456e8c9b5e Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
8c68f355fc1970945d237757b5e17d9a Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
8e0228bc8bd61b59c75569b4203052fc Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
8f38eb5d78dd567656f1d24359f04c11 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
23d32f0e4f6e92b2d1c34210fe6bf6d4 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
43cdeeeed14acb252ee5649e3119d43c Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
17d9cc4d55aabea7ea3ac23b7a2afccd Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
0368add3787381cab961954da720d99b Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
47cad1cb2c6f0aa5913e4dae90a1ea2f Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
144e74467e69aed2e40944aa0d4db156 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
8473bab874b5e8c2584740885f617dcd Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
16723d33fc900426bbeb2a516e358178 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
bd4827eb757219221337c8e5624302aa Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
7437586ae2c6b58873ea979521740c07 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
18548d079b4acfefa5bf11033614027b Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
b0d1fffb03e29f782cd4f43489450ce5 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
e16565f93ec9509c1d16564ff6f64da5 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
e908e0d98744e0e48072731012aef909 Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
ed322228622ef19115447150aef51b0b Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
fb18f7a38287b35599df80f5d73e5e0e Mapping Stereotypes Project by Yanko Tsvetkov
http://inspirationfeed.com/
 http://pros-anazhthsh-thaym.pblogs.gr/

Ένα παιδί με κουράγιο και πίστη

O TJ πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έτσι δεν είχε πολύ έλεγχο στη ζωή του μεγαλώνοντας.

Ο φυσιοθεραπευτής του όμως του επέτρεψε ως ανταμοιβή για τις δύσκολες μέρες να μπαίνει σε ασανσέρ, κι έτσι ο χειρισμός των κουμπιών, η επιλογή πατώματος, η απόφαση του που να πάει του δίνει μια κατάκτηση και έλεγχο στο περιβάλλον που τόσο λαχταράει.

Τώρα είναι γνωστός ο «TJ Elevator Man» και ταξιδεύει μέσα σε χιλιάδες ανελκυστήρες σε όλη τη χώρα. Έχει ακόμη και μια δική του ιστοσελίδα, όπου εξιστορεί τα ταξίδια του μέσα στους ανελκυστήρες.

Όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου Hampton Inn στη Βόρεια Καρολίνα έμαθε ότι ο TJ θα έμενε εκεί, έσπευσαν να τον τιμήσουν. Παρακολουθήστε πώς τον κάνουν επίτιμο μέλος της ομάδας, με ειδικό σακάκι και ταμπέλα με το όνομά του:

http://www.youtube.com/embed/R1CvK_XAZMM?eurl=http%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2F17283&html5=1

http://www.lifo.gr/