Η Δύναμη είναι στο συναίσθημα

«Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.»
Πλούταρχος


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Την ώρα που ο λαός πεινάει, ο Πρόεδρος ξοδεύει 21 εκ. ευρώ για έπαυλη

Τι να σκέφτεται άραγε ο Νέλσον Μαντέλα για τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, όταν την ώρα που 13 εκατομμύρια συμπατριώτες του ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, εκείνος ξοδεύει 21 εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινίσει το πατρικό του σπίτι στη γενέτειρα του;
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail κάνει την εξής σύγκριση: Οι Βρετανοί δίνουν 19 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για την οικονομική ενίσχυση της Νοτίου Αφρικής και από αυτά 17,5 εκατομμύρια πήγαν στην ανακαίνιση της έπαυλης του Προέδρου Ζούμα.
Ο Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος υπερηφανεύεται για την καταγωγή του από τη φυλή των Ζουλού, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα ασυνήθιστο πάθος για τη χλιδή. Έτσι αποφάσισε εκτός από τη μετατροπή του πατρικού του σπιτιού στο χωριό Nkandla, να κατασκευάσει ελικοδρόμιο, γήπεδα τένις και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία την περιοχή.
Ο Τζέικομπ Ζούμα, φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία των Ζουλού, στη γαμήλια τελετή με την 5η σύζυγο του
(AP Photo/Simphiwe Nkwali-The Times)
Στην εποχή του Απαρτχάιντ, ο Ζούμα ήταν φυλακισμένος μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα και εξαργύρωσε εν πολλοίς την προσωπική φιλία που είχε με τον Μαντέλα για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Έχει παντρευτεί 6 φορές και έχει αποκτήσει 14 παιδιά, ενώ φέρεται να έχει άλλα 7 εξώγαμα.
 http://exelixeis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου