Η Δύναμη είναι στο συναίσθημα

«Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.»
Πλούταρχος


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ένας μυστικός «Άγιος Βασίλης» σώζει τα Χριστούγεννα

 Μυστικός "Άγιος Βασίλης" σώζει τα Χριστούγεννα των πληγέντων από τον τυφώνα Σάντι








από Παναγιώτης ΧατζημπαΐλοςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν ωστόσο για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα «Sandy» το άρωμα των εορτών δεν είναι το ίδιο. Μετρούν τις πληγές που άφησε ανοιχτές το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα και αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να τις επουλώσουν.
Η Τζάνις Κένεντι είδε το σπίτι τις να καταστρέφεται και παρά το γεγονός ότι έχει ένα παιδάκι ηλικία μόλις τριών ετών εφέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων την αφήνουν ασυγκίνητη. Με δάκρυα στα μάτια ανοίγει την καρδιά της και μιλά για το πώς νιώθει μετά το χτύπημα του τυφώνα… «Δεν μου έχει μείνει τίποτα».
Όπως εκμυστηρεύτηκε στο αμερικανικό δίκτυο CBS την ενοχλεί ακόμα και το γεγονός ότι στη γειτονιά της κάποιοι πουλούν Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ωστόσο η Τζάνις Κένεντι δεν είναι η μοναδική που νιώθει έτσι στο Στέιτεν Άιλαντ, στο Νιου Τζέρσι και τη Νέα Υόρκη στις περιοχές δηλαδή που επλήγησαν περισσότερο από τον «Sandy».
Όλα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του ο μυστικός «Άγιος Βασίλης». Το όνομά του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι ότι πρόκειται για κάποιον ευκατάστατο επιχειρηματία από το Μισούρι. Στόχος του μυστικού «Άγιου Βασίλη» είναι να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ένα θαύμα για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πηγαίνει στις αμερικανικές πολιτείες που θεωρεί ότι τον έχουν περισσότερο ανάγκη για να μοιράσει χρήματα αλλά πάνω από όλα ελπίδα!
Ο μυστικός «Άγιος Βασίλης» δεν μπαίνει από τις καμινάδες… εισβάλει σε καταστήματα, δημόσια πλυντήρια και ξενώνες αστέγων και μοιράζει στους ανθρώπους χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Κάθε χρόνο δαπανά για αυτό το σκοπό περισσότερα από 100.000 δολάρια!
Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι με τα λόγια του δίνει κουράγιο σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα. Η Κάρολ Χέφτι μετά το σαρωτικό χτύπημα του «Sandy» ζει σε ένα σπίτι που το νερό ξεπερνά το ένα μέτρο… Ο μυστικός «Άγιος Βασίλης» εκτός από το χαρτονόμισμα που της έδωσε της ψιθύρισε στο αυτί… «Ξέρω ότι το σπίτι σου θα επισκευαστεί».
Στην Τζάνις Κένεντι, ο άγνωστος επιχειρηματίας έδωσε 300 δολάρια, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα φετινά Χριστούγεννα… «Άλλαξε τα πάντα» ομολογεί χαμογελαστή μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που της συνέβη… «Θα αγοράσουμε δέντρο… άλλαξε η διάθεση μου για κάποιο λόγο, είχα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου όλη τη νύχτα!»
http://exelixeis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου